Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна виборола ще два "срібла" на Паралімпіаді

На Паралімпійських іграх-2020 у Токіо Збірна України зуміла вибороти 49-ту і 50-ту медалі - обидві "срібні".
Ігор Цвєтов

Про це інформує "Суспільне".

Срібну нагороду у бігу на 100 метрів здобув Ігор Цвєтов.

Цвєтов підходив до фіналу 100-метрівки у якості чинного паралімпійського чемпіона. У Ріо-де-Жанейро він виявився найшвидшим на цій дистанції і загалом у 2016 році виграв дві золоті медалі.

У фіналі Цвєтов боровся з трьома представниками ПКР. Головними претендентами на медалі були Дмітрій Сафронов та Артем Калашян, які у сезоні пробігали з часом 11.70 метри.

Калашяна Цвєтов зміг випередити. Але не Сафронова: на фініші представник ПКР пробіг із новим світовим паралімпійським рекордом — 11.39 секунд. Цвєтов — за 11.47 секунди, покращивши свій власний рекорд.

Також срібну нагороду у плаванні на дистанції 200 метрів комплексним стилем здобув 17-річний плавець Михайло Сербін.

Для Смирнова фінал дистанції 200 метрів комплексом став третім у Токіо. На 100-метрівці на спині українець виграв срібну нагороду, однак перед цим не вийшов на старт 400 метрів вільним стилем.

За часом у кваліфікації обидва українці суттєво поступалися світовому рекордсмену - Роджеру Дорсману із Нідерландів.

Стартові 50 метрів дистанції українці йшли шостими та сьомими. А ось після половини дистанції на другу позицію вийшов Михайло Сербін.

За 50 метрів до фінішу Сербін та Смирнов були третім та четвертим. Проте якщо Сербіну вдалося вибороти "срібло" наприкінці дистанції, то Смирнов фінішував четвертим.

"Золото" Паралімпіади-2020 на цій дистанції здобув нідерландець Дорсман. Причому дистанцію він проплив на вісім секунд швидше за Сербіна і з новим світовим паралімпійським рекордом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ