Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вимагає позачергового засідання Тристоронньої контактної групи

Українська сторона Тристоронньої контактної групи у Мінську направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання групи у зв‘язку з проведенням фейкових «виборів» на Донбасі. Про це на сторінці у Facebook повідомила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів , за участі України- РФ- ОБСЄ. Наразі вже маємо відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь- який момент зібрати засідання, тобто , 2 сторони ТКГ - Україна і ОБСЄ готові до зустрічі. РФ - мовчать, жодної відповіді, видно, в угарі святкують « результати» маріонеточних виборів", - написала заступниця. 

"В ці дні журналісти часто задають питання,яка мета Кремля в організації псевдовиборів на Донбасі. Виділю 3 ключових пункти. Перший і головний: спроба легітимізації « республік», посилення закликів від Москви і їх представників в Україні до «прямих переговорів Києва з Донецьком і Луганськом». Друге. Дестабілізація безпекової і політичної ситуації на фронті напередодні президентських виборів в Україні . Спроба через провокацію конфлікту і ескалацію вплинути зміну ненависної ім киівськоі влади. Третє. Дискредитації нормандського формату і мінського процесу. РФ прагне розірвати мінські угоди чужими руками, спровокувати повну дискредитацію мирни— переговорів, зірвати їх, знищити мінський процес- бо це означає закінчення таких болісних санкцій. Й , до речі, всі конкуренти Порошенка в цьому Москві підспівують, бо обіцяють наступного дня після своєї перемоги скасувати мінські угоди- і ,значить, зняти європейські санкції з РФ", - зазначила Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ