Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна виплатила Луценку 15 тисяч євро за рішенням Євросуду

Уповноважений уряду у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький заявляє, що казначейство виплатило екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку матеріальну компенсацію за рішенням ЄСПЛ. Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Кульчицький підкреслив: "У відповідності з інформацією, яку нам надала Державна виконавча служба, казначейство здійснило платіж 25 січня".

Відповідаючи на запитання, чи в повному обсязі зроблена проплата, Кульчицький сказав: "У відповідності з інформацією, так".

За його словами, реквізити, необхідні для здійснення платежу, були надані тільки 9 січня.

Нагадаємо, 3 липня Європейський суд з прав людини оголосив рішення про незаконність арешту Луценка - він був проведений з порушенням ст.5 Конвенції про захист прав людини (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Євросуд визнав порушення ст. 18, яка визначає політичну складову переслідування. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15 тис. євро компенсації морального збитку.

Заява Луценка до Європейського суду була подана у січні 2011 року, ще до обвинувального вироку. Суд встановив режим пріоритетного розгляду справи. Уряд України у своїх запереченнях, поданих до суду, наполягав на законності арешту Луценка і заперечував будь-які політичні мотиви його кримінального переслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ