Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україні потрібен нормальний прокурор без політичних криш, - Парасюк

Україні потрібен генеральний прокурор, не причетний до будь-яких груп політичних інтересів. Про це в студії Громадського сказав член Комітету з питань протидії та боротьби з корупцією Володимир Парасюк, коментуючи ініціативу висловлення недовіри чинному очільнику ГПУ Віталію Яремі.

«Україні потрібен нормальний прокурор, в якого не буде ніяких політичних «криш» і який буде діяти рішуче», - заявив він.

Нагадаємо, що сьогодні комітет розпочав збір підписів народних дерутатів за висловлення недовіри Віталію Яремі. Чи ставити на голосування Верховної Ради питання про його відставку – вирішать після його доповіді у п’ятницю, 16 січня.

Так само, за словами Парасюка, комітет має багато питань до МВС, натомість робота СБУ його членів влаштовує більше.

«До СБУ є менше питань, бо в своїй компетенції вони виконали дуже багато роботи. Коли їм на будь-якому засіданні задають питання – вони дають чітку відповідь», - сказав депутат.

Розслідування резонансних кримінальних справ, на думку Парасюка, гальмують через те, що люди, яких притягнуть до відповідальності, свідчитимуть проти чинних можновладців.

«Якщо ти зараз реально посадиш когось із посадовців, хто був причетний, ти зможеш зруйнувати систему. Як у справі Гонгадзе. Той, хто вже сидить у в’язниці, готовий свідчити. Така сама і тут може бути ситуація. Якщо когось посадять – можуть прозвучати прізвища когось, хто зараз при владі», - вважає він.

Громадське.ТВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ