Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українська сторона сприяє роботі ОБСЄ

Українська сторона високо цінує зусилля СММ ОБСЄ з контролю за припиненням вогню на лінії розмежування на Сході України та створює умови для ефективної роботи міжнародних спостерігачів, - інформує Генеральний штаб ЗСУ.

На цьому у вівторок, 4 липня, під час зустрічі з Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апаканом наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко.

Він заявив, що ЗСУ робить все можливе, щоб зменшити ризик для спостерігачів ОБСЄ, включаючи їх інформування про розмінування місцевості та безпечні шляхи руху. 

В свою чергу, Посол Ертурул Апакан висловив вдячність українській стороні за конструктивну співпрацю. Він зауважив, що наразі в ОБСЄ триває внутрішнє розслідування інциденту від 23 квітня на тимчасово окупованій території, коли внаслідок підриву патруля СММ загинув представник ОБСЄ. На час розслідування кількість патрулів ОБСЄ було зменшено з міркувань безпеки, але вже невдовзі цю кількість буде відновлено.

Сторони обговорили також спільні зусилля із контролю за припиненням вогню, за відведенням важкої зброї та збереженням її у визначених районах, заходи для створення безпечних умов для роботи СММ ОБСЄ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ