Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українським держслужбовцям можуть заборонити їздити до Росії

У понеділок, 9 жовтня, у Верховній Раді України зареєстрований законопроект № 7187, згідно з яким пропонується запровадити тимчасове обмеження права українських громадян на виїзд з України до держави-агресора, - DW.

 У документі зазначається, що виїзд до Росії заборонять тільки державним службовцям. Винятки передбачені для працівників дипломатичних служб, або якщо виїзд до РФ здійснюватиметься для невідкладного медичного лікування або участі у похованні близького родича, що підтверджено відповідними документами.

Авторами законопроекту є народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Андрій Немировський та Андрій Шинькович, а також позафракційний, член політради партії "УКРОП" Андрій Денисенко. Вони пояснюють свою ініціативу тим, що країна-агресор може здійснювати тиск на українських держслужбовців.

"У стані гібридної війни на таких осіб країна-агресор може здійснювати тиск через спецслужби шляхом підкупу, шантажу або вербування з метою ведення антидержавної діяльності. Таких осіб можуть викрадати, застосовувати до них тортури, позбавляти волі, навіть позбавляти життя. У таких випадках Україна не може забезпечити захист їхніх прав", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Порушення заборони на виїзд вважатиметься адміністративним правопорушенням і каратиметься штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Законопроект спрямований на розгляд парламентського Комітету у закордонних справах.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ