Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український анімаційний серіал бере участь в одному з найбільших ринків дитячого кіно у Європі

Проєкт українського анімаційного серіалу "Мишко та Місячна Дзвінка" бере участь в одному з найбільших європейських форумів, що спеціалізується на виробництві дитячого контенту – Kids Kino Industry 2020 у Варшаві (Польща). Про це повідомляють у пресслужбі Держкіно.

Проєкт другого сезону "Коли сходить Місяць", який був відібраний до пітчингу Kids Kino Industry 2020, – це продовження циклу фільмів про хлопчика Мишка і дівчинку Місячну Дзвінку, які було профінансовано Держкіно у 2014 і 2016 роках.

"Мишко та Місячна Дзвінка" – це пригодницький серіал для дітей дошкільного віку, виконаний у техніці 2D. Серіал створюється за мотивами збірки оповідань письменниці Наталі Гузєєвої ("Капітошка", "Як Петрик П’яточкин слоників рахував", "23 образи Петрика П’яточкина"). Разом із нею над новими 12-ма епізодами працюють сценарист Антон Базелінський та режисерка Людмила Ткачикова, над виробництвом серіалу працює анімаційна студія "Студіо КАПІ".

В рамках підготовки до Kids Kino Industry студія отримала низку консультацій від фахівців/фахівчинь, після чого було ухвалено рішення кардинально змінити візуальну складову серіалу:

"Так, наші персонажі дуже змінились. Експертна група Cartoon Forum 2020, яка консультувала нас останні кілька місяців, підштовхнула нас до цього рішення. Ми прагнемо вийти на європейський анімаційний ринок, зробити нашу країну видимою на ньому. Тож, гадаємо, ми зробили крок у правильному напрямку. І сподіваємось, що оновлені герої прийдуться до душі як українській аудиторії, так і європейській", - розповідає продюсер "Студіо КАПІ" Михаль Маргуліс.

Kids Kino Industry у Варшаві, який цього року триватиме онлайн з 29 вересня по 2 жовтня, є професійним майданчиком, який надає можливість представникам і представницям анімаційної галузі обмінюватися ідеями, досвідом та розвивати нові проєкти для дітей. Зокрема, йдеться про надання можливості знайти фінансування, потенційних співпродюсерів/співпродюсерок, дистриб’юторів/дистриб’юторок, агентів/агенток з продажу, компаній-бродкастерів. Раніше проєкт серіалу "Мишко та Місячна Дзвінка" також взяв участь у Cartoon Forum 2020, який 14-17 вересня відбувся у Тулузі (Франція).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ