Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український музей модерного мистецтва проведе у Львові кілька мистецьких акцій

Український музей модерного мистецтва в рамках проекту «Музей ідей» з нагоди святкування 750-річчя Львова проведе протягом вересня-жовтня кілька мистецьких заходів.
 Розпочала програму мистецьких акцій експозиція художніх творів молодих митців-стипендіатів фонду польського Народного інституту культури Gaude Polonia – «Левова частка». Виставка відкрилась 3 вересня і буде працювати протягом наступних 40 днів. Крім того, 5 вересня відкривається Перший міжнародний симпозіум з монументальної скульптури «Бернарденгарден – Територія вільних пластичних ідей», на який запрошені відомі скульптори та архітектори з різних країн світу. 
 Пік заходів припадає на дні святкування 750-річчя Львова. Зокрема, 28 вересня відбудеться урочисте переселення – друге народження скульптури «Жорниська» Олександра Дяченка. Її з площі Старий Ринок, перенесуть до корпусу театрознавчого факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка та приміщення Українського музею модерного мистецтва. Далі, з 29 вересня по 1 жовтня, відбудеться вуличний фестиваль «Львів – столиця ремесел». Він об’єднає львівських художників та народних майстрів: ковалів, ткачів, ювелірів, вітражистів, гутників, зброярів, різьбярів, каменотесів, а також митців з батику, народної іграшки, писанки, вишиванки, виробів з шкіри. Дійство відбуватиметься на вулиці Валовій та біля галереї «Равлик», де можна буде побачити процес обробки матеріалу та виготовлення продукту.
 Програму продовжить літературно-мистецький фестиваль «наЛІТ». У його рамках відбудеться поетична імпреза, презентація самвидавів та книг молодих авторів, виставка-продаж ексклюзивних авторських збірок та «довге» читання – українська класика в інтерпретації молодих літераторів. Родзинкою ж усіх заходів стане Перший вуличний фестиваль нового українського кіно «кіноЛЕВ – 2006». Цей проект передбачає проведення нічних вуличних відеопоказів нового українського ігрового, анімаційного та документального кіно молодих авторів. Як говорять організатори, цей кінофестиваль повинен стати щорічним і з часом перерости державні кордони та збирати у Львові українських та іноземних кіномитців звідусіль.
 Завершиться програма проекту «Музей ідей» 7 жовтня урочистим відкриттям Саду Скульптури Бернарденгарден – Території вільних пластичних ідей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ