Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українці хочуть дострокових парламентських виборів, а президентських – ні

Проведення дострокових виборів до Верховної Ради України підтримують 47% українців. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року.

Водночас 41% – проти такої ініціативи, ще 12% – не визначилися у цьому питанні.

Проведення дострокових виборів Президента України підтримують 44% опитаних, 46% – не підтримують, не визначилися – 10%.

Організацію загальнонаціональних масових протестів з метою усунення діючої влади підтримують 33% опитаних. Проти цієї ідеї – 54% респондентів, не визначилися – 13%. За проведення масових акцій найчастіше висловлюються опитані із західних областей, симпатики Радикальної партії та партії «За життя».

45% опитаних вважають, що П.Порошенку потрібно дати допрацювати свій президентський термін і замінити його на іншого в результаті виборів. 38% виступають за негайне усунення його з посади Президента України. Лише 5% однозначно висловлюються за його переобрання на наступний термін. 12% не визначилися із відповіддю у цьому питанні.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 22-30 листопада 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ