Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці на Паралімпіаді вибороли ще три "срібла" і "бронзу"

Збірна України на Паралімпіаді в Токіо здобула ще три медалі у плаванні і ще одну - у пауерліфтингу.
фото - АР

Про це інформує "Суспільне".

Зокрема "срібло" у ваговій категорії до 79 кг здобула українська пауерліфтерка Наталія Олійник. Українка не змогла випередити Омолайо - нігерійка взяла три ваги - 135, 138 та 141 кг, встановивши новий паралімпійський рекорд. Проте і сама Олійник змогла без проблем підняти три ваги - 125, 130 та 133 кг.

У плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем (клас - S13) срібну та бронзову нагороди виграли Ілля Яременко та Максим Веракса. Проте ані Яременко, ані Веракса не були головними претендентами на "золото" Паралімпіади-2020. У кваліфікації найшвидший час показав білорус Ігар Бокі. На фініші Яременко випередив Вераксу на 0.13 секунд і посів друге місце. Паралімпійським чемпіоном став білорус Бокі, проте побити світовий та паралімпійський рекорди, які належали Вераксі йому не вдалося.

Також срібну нагороду на дистанції 50 метрів на спині (клас - S3) здобув плавець Денис Остапченко. Відразу чотири спортсмени проплили 50 метрів менш, ніж за 46 секунд. Остапченку це вдалося з другим часом - на фініші він поступився лише китайцеві Лянькану. Ще один українець - Сергій Паламарчук - став на дистанці шостим. Його час - 49.65 секунд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ