Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці просять Spotify прибрати росіян з рекомендацій

Український користувач oleks_ukr створив петицію у Spotify. Він закликає стримінгову платформу вимкнути рекомендації російських виконавців на українську аудиторію. Вона вже зібрала 1484 реакції.

Як пише Суспільне, у петиції зазначено, що багато українських користувачів Spotify скаржаться у соцмережах, що алгоритми часто рекомендують російський контент — навіть якщо до цього вони ніяк з ним не контактували або активно його уникали, відмічаючи це на платформі.

"Для багатьох російська мова стала нерозривно пов'язаною зі стражданнями та болем, спричиненими росіянами. Отже, зіткнення з російським контентом на платформі, призначеній для розваг і відпочинку, може викликати тривогу та занепокоєння", — йдеться у зверненні.

У тексті наведено три пропозиції вирішення цієї проблеми:

  • можна впровадити функцію, яка дозволить користувачам відмовлятися повністю від контенту певною мовою або від певного регіону;
  • зробити алгоритм рекомендацій більш чутливим до геополітичного контексту;
  • включити зворотний зв'язок з користувачем, щоб мати можливість більш гнучко адаптуватися до індивідуальних уподобань; особливо це важливо для регіонів, що переживають конфлікт або напруженість.

"Я сподіваюся, що Spotify серйозно розгляне цей запит і вживе заходів, щоб забезпечити, щоб його платформа залишалася джерелом комфорту та задоволення для всіх, незалежно від їхнього геополітичного положення", — написав автор петиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ