Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці здобули ще три медалі на Паралімпіаді: серед них -"золото"

Українські спортсмени здобули ще три медалі на Паралімпіаді-2020 у Токіо.
Олексій Федина

Про це інформує "Суспільне".

У запливі 100 метрів брасом срібну нагороду здобув 33-річний плавець Олексій Федина (клас - S12). У фіналі 100-метрівки брасом Україна була представлена одразу трьома спортсменами. Окрім Федини, за нагороди боролися Сергій Кліпперт та Данило Чуфаров. Українці боролися за нагороди з азербайджанцем Валі Ісрафіловим, а також білорусом Владзіміром Ізуотавим. При цьому саме Федина мав найкращий час у кваліфікації. Лідирував Федина і у фіналі. Стартові 50 метрів українець проплив першим, випереджаючи своїх суперників. І був у кроці від медалі. Проте на фініші Федину випередив азербайджанець Валі Ісрафілов. Українцеві вдалося втримати друге місце від представника ПКР Артура Саіфутдінова. Щодо інших українців, то Сергій Кліпперт фінішував п'ятим, а Данило Чуфаров - шостим.

Українка Ярина Матло в жіночому плаванні на дистанцію 100 метрів брасом у класі SB12 виграла "бронзу". У фіналі в Токіо Ярина показала час 1:20.31, чого вистачило для третьої "бронзи" в її кар'єрі. Чемпіонкою з паралімпійським рекордом стала бразилійка Марія Кароліна Ґомес Сантьяґо. Для 36-річної спортсменки Ігри в Токіо стали дебютними. Тут вона завоювала вже три "золота" та по одному "сріблу" й "бронзі".

А ось українка Анастасія Москаленко виборола "золото" у штовханні ядра в класі F32 серед жінок. 

У фіналі українка перевершила не лише свій особистий рекорд, а й світовий, штовхнувши ядро на 7.61 метра. Медаль Анастасії гарантувала ще перша спроба – на 7.01. Але друга – рекордна – вивела її в лідерки та дозволила випередити польку Розу Козаковську, якій Москаленко поступилася в метанні булави. Після українки в сектор залишалося вийти тільки представниці ПКР Євгєнії Галактіоновій, проте перевершити українку й польку їй не вдалося. Медаль Москаленко стала 75-ю для України на цій Паралімпіаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ