Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Українців чекає «абонплата» за воду та електрику?

Запровадження абонплати за газ – лише «розминка» уряду Гройсмана, наступним кроком стане «абонплата» за воду та електроенергію. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив член Спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.
Andriy Dubchak. Radio Svoboda.org

Як повідомив Корольчук посилаючись на наявну інформацію, відповідні проекти уже розробляються в уряді, а тому населенню варто сильніше затягнути пасок.

Нагадаємо, з ініціативи уряду з 1 квітня в Україні планували запровадити абонплату за підключення до газорозподільчих мереж у вигляді фіксованої суми, яку населення мало би сплачувати незалежно від обсягів споживання. При цьому саму ціну газу повинні були знизити з 6,9 до 6 грн за куб.

Ініціатива викликала велику соціальну напругу і вкрай обурила українців. Сума «абонплати» могла сягати від 30 до 200 грн, то ж люди, які використовують газ лише для приготування їжі, змушені були б платити за нього у кілька разів більше, ніж споживали фактично. Відтак, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив утворити спеціальну робочу групу за участю представників Міністерства економічного розвитку й торгівлі, Антимонопольного комітету та народних депутатів для вивчення ситуації щодо нарахування «абонплати» за газ. Запровадження самої абонплати відклали на 3 місяці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ