Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Україну може атакувати новий вірус: не економте на безпеці

Найближчим часом в Україні можлива нова хакерська атака. Під загрозою опинилася операційна система Linux. Таку інформацію озвучив заступник голови правління Приватбанку Олександр Дрелінг.

Новий вірус страшніший за Petya.А навряд чи буде, кажуть інтернет-фахівці. Тому операційній системі Linux він не зашкодить.

"Програмою Linux користуються багато підприємств державного і банківського українського сектору. Під цю систему не має M.E.Doc (система електронного документообігу. - Gazeta.ua), тому первинне розповсюдження буде складне. Тому Linux і не був вразливий до Petya.А. Дистрибутиви Linux постійно оновлюються. Завдяки цьому більшість систем вже не вразливі до цієї загрози. Якщо новий вірус з'явиться, то він навряд чи завдасть більшої шкоди за Petya.А", - розповідає Gazeta.ua директор компанії-провайдера NetAssist Максим Тульєв.

Щоб вберегтися від вірусів, не можна економити на системних адміністраторах, каже фахівець.

"Грамотний адміністратор завжди знає, як захиститись від вірусів. Він вчасно робить резервні копії, стежить за підозрілими діями користувачів та пояснює їм, чого можна, а чого не можна робити. Найголовніша порада - не варто відкривати невідомі файли, отримані поштою. Адже розповсюдження вірусу почалось тоді, коли оновлення програмного забезпечення розсилали електронною поштою", - каже експерт.

Нагадаємо, пристрої із системою Android атакував вірус CopyCat. Жертвами атаки стали понад 14 млн користувачів у всьому світі. Вірус поширюють за допомогою ММС-повідомлень та реклами. Розробники програми збагатилися на $1,5 млн.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ