Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта презентувала серію марок "Збройні формації Української революції 1917-1921 рр."

Як інформує прес-служба Міністерства інфраструктури України, сьогодні, 9 червня 2019 року, Укрпошта презентувала нову серію поштових марок ʺЗбройні формації Української революції 1917-1921 рр.ʺ.
Укрпошта презентувала серію марок "Збройні формації Української революції 1917-1921 рр."

Урочиста церемонія спецпогашення відбулася у центральній залі Національного військово-історичного музею за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, заступника директора Інституту національної пам’яті Володимира Тилищака та заступника директора музею Ярослава Тинченка.

ʺЯ б дуже хотів подякувати всім авторам, які долучилися до створення цієї марки. Інституту національної пам’яті, який всіляко плекає наші потуги і нагадуємо, що немає нового, немає чогось надзвичайного, немає магії – історія розвивається по спіралі. І сьогодні, в ХХІ столітті, ми знову, в першу чергу, відстоюємо свою державу, силу і зброю. Тому так само, як ці воїни стояли 100 років тому за Україну, українці знову стоять на східних теренах нашої державиʺ, − заявив Володимир Омелян.

Це спільний проект Укрпошти та Українського інституту національної пам’яті на вшанування 100-річчя подій Української революції.

Серію, яка побачить продовження і наступного року, розпочинають дві поштові марки ʺСтрілець Української Галицької Арміїʺ і ʺКозак кінного полку Чорних запорожцівʺ.

Номінал марок – 8,00 грн. Тираж кожної марки – 130 000 примірників.

Автор поштових марок, конвертів ʺПерший деньʺ - Валерій Руденко, український художник, відомий філателістам за серіями поштових марок ʺЛокомотивобудування в Україніʺ, ʺВагонобудування в Україніʺ, ʺІсторія пожежного транспортуʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ