Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ запрошує на храмовий празник Блаженних мучеників УГКЦ

27 червня, в день пам’яті 28 новомучеників Української Греко-Католицької Церкви, Український католицький університет запрошує усіх вірних прийти на храмове свято, долучитися до спільної літургії за мир в Україні та молитовно згадати візит святого Івана Павла ІІ, який рівно 14 років тому відвідав Львів.

Отець Юрій Саквук, керівник духовно-пасторального відділу УКУ розповів, що архиєрейську літургію о 10.00 год. відслужить владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії. Отець каже, що є дві причини, чому ректор університету запросив саме його: перша, єпископ – випускник Львівської богословської академії, друга – ще під час навчання в семінарії владика став військовим капеланом, і зараз також багато часу присвячує волонтерській праці, допомагає  учасникам АТО.

На празник Університет також запросив солдатів та офіцерів з 80-ї окремої аеромобільної десантної бригади, а також волонтерів, поранених, які лікуються у військовому госпіталі, медиків, представників добровольчих батальйонів – «ОУН», «Правого сектору», «Шторм». Також, за словами отця Юрія, на Літургії будуть родичі військових, які загинули на війні, представники Першої медичної роти, Національної гвардії. «Може людей буде не так багато, але з усіма з ким співпрацюємо, кому збираємо допомогу – щиро запрошуємо приєднатися до спільної молитви», – каже отець Юрій Саквук.

Він наголошує, що спільною молитвою Український католицький університет солідаризується з тими  хто воює, постраждав і страждає від цієї війни: «Маємо приклад мучеників, які загинули в середині ХХ ст., але на жаль, маємо також приклад наших співвітчизників, які також терплять страждання. У нас не буде великої гостини – ми запрошуємо до спільної молитви за мир та невеликого почастунку і розмови після Божественної Літургії».

Отець Юрій розповідає, що спільно з римо-католицькою парафією св. Івана Павла ІІ, яка збирається в каплиці св. Івана Богослова на філософсько-богословському факультеті УКУ, в переддень свята (26 червня) о 18.30 год. буде освячено відновлений хрест на іподромі – місці, де Іван Павло ІІ звершив Літургію. Після освячення прочитають проповідь, яку Папа виголосив під час візиту у 2001 році та проведуть розважання над її змістом.

Програма:

26 червня,  п’ятниця

18.00 – Велика Вечірня з Литією (Церква Блаженних Мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29);

18.30 – Молитва та оновлення пам’ятного хреста на іподромі;

27 червня, субота

8.00 – Утреня. Водосвяття (Церква Блаженних Мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29)

10.00 – Архиєрейська Божественна Літургія (Церква Блаженних Мучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29);

12.00 – Почастунок (Трапезна УКУ, вул. Козельницька, 2а);

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ