Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління статистики вирахувало середню зарплату львів’ян у вересні 2018 року

Як повідомили 31 жовтня в Головному управлінні статистики у Львівській області, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у вересні 2018 року становила 8416 грн, що у 2,3 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн)

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у вересні 2018 року становила 8416 грн, що у 2,3 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Порівняно з серпнем 2018 року cередня номінальна заробітна плата зросла на 2,7%, з вереснем 2017 року – на 24,0%. За одну відпрацьовану годину одному працівникові нараховано у середньому 63,54 грн.

Індекс реальної заробітної плати у Львівській області (з урахуванням зміни індексу споживчих цін) у вересні 2018 року відносно серпня 2018 року становив 101,0%, а відносно вересня 2017 року – 113,1%. У січні–вересні 2018 року порівняно з січнем–вереснем 2017 року реальна заробітна плата зросла на 13,4%. Більше інформації щодо середньої заробітної плати наведено нижче. Примітка. У цьому експрес-випуску дані наведено за юридичними особами та відокремленими підрозділами юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.

Заробітна плата штатних працівників за видами економічної діяльності у вересні 2018 року

Методологія та визначення. Номінальна заробітна плата включає тарифні ставки (посадові оклади), премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також обов’язкові відрахування: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір.

Реальна заробітна плата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати під впливом змін споживчих цін на товари і послуги та рівня податків й обов’язкових платежів.

Індекс реальної заробітної плати розраховується шляхом ділення індексу нарахованої номінальної заробітної плати (без урахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору) на індекс споживчих цін. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ