Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління у справах неповнолітніх ЛОДА продовжує створювати сиротинці і прийомні сім’ї в районах області

До кінця року на Львівщині буде створено 5 будинків сімейного типу та 37 прийомних сімей. Про це “Гал-info” повідомив начальник управління у справах неповнолітніх Львівської Обласної Державної Адміністрації Володимир Лис.

Як зазначив Володимир Лис, в області вже діє 9 прийомних сімей, в яких проживає 15 дітей, і 2 дитячих будинки, де проживає 10 дітей-сиріт. Передбачено до кінця року відкрити малокомплектні дитячі будинки змішаного типу в Дрогобицькому, Миколаївському, Мостиському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Старосамбірському, Яворівському районах, містах Трускавці та Червонограді Подібні компактні сиротинці розпочали роботу у Львівській області ще з 1993 року. Це дитячі будинки, в яких діти перебувають цілий тиждень крім вихідних. Наразі планується створення ще восьми закладів такого типу, в яких буде до 50 дітей. Фінансування перекладено з місцевих бюджетів на державний.
Днями у Жовківському районі було створено ще одну  прийомну сім’ю, в якій буде жити дівчинка. Також в середині червня будинок сімейного типу відкрили у Самборі. Загалом у Львівській області на обліку стоїть 1 тисяча 355 неблагополучних сімей, у них виховуються 3 тисячі 84 дитини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ