Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд Тимошенко розпродав армію, - Ар'єв

У 2008 році уряд Юлії Тимошенко, під час російської агресії проти Грузії, ухвалив рішення про великий розпродаж військової техніки.

Про це в ефірі “Прямого” в ток-шоу “Ехо Украни” розповів народний депутат України, фракція "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.

"Чому ми хоча б не отримали ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО – ред.) у 2008 році? Тому що був у нас цей шанс, і дійсно Юлія Володимирівна Тимошенко як прем’єр-міністр у Брюсселі відмовилася зустрічатися тоді з керівництвом Північноатлантичного альянсу.

Говорити про те, що треба спочатку відповідно до стандартів НАТО привести в порядок, а потім вже говорити про сам вступ до НАТО, – це теж є лукавством. Тому що у Юлії Тимошенко так само був цей шанс – приводити до стандартів НАТО українське військо. Тим не менше, 6 серпня, якщо я не помиляюся – можна подивитися цей документ в базі даних українського законодавства – 6 серпня 2008 року уряд України за підписом Юлії Тимошенко ухвалив рішення про те, що величезна кількість військової техніки продається. Там були списки страшні. Там і літаки МіГ, літаки Іл, літаки Су. Тобто за ці кошти, як можна було би сказати, реалізовується старе майно.

Але нічого замість того куплено для армії не було. За два дні після того рішення уряду була атака Російської Федерації на Грузію. І 6 серпня вже були звідусіль розвіддані про те, що готується агресія. Тобто, ви розумієте, ми насправді здійснили такий збройний стриптиз перед агресію на країну, яка мала в 2008 році абсолютно такий самий курс на НАТО, на Європейський Союз, як і Україна.

Тому я вважаю, що якраз кому-кому, а Юлії Володимирівні краще займатися популістськими питаннями на тарифах, на іншому. Але той, хто нічого не зробив для укріплення обороноздатності України на посаді прем’єр-міністра, знаючи, в тому числі, після агресії проти Грузії, не може повчати зараз нинішню владу, яка максимально зробила всіма зусиллями для того, щоб [було] повністю зруйновано і добито, до речі, колишнім "бютівцем" Павлом Лебедєвим, потім який перейшов до "регіоналів" і став міністром оборони при Януковичі, армію, – він тоді вже добив остаточно. З 14 року до цього моменту у 18-у році це дві абсолютно різні структури.

Тому, давайте, ми все ж таки будемо бачити. Президент України як головнокомандувач зробив все, щоб армія з нуля принаймні до того стану, який зараз є, була максимально ефективно і гарно відновлена. І нам ще дуже багато оновлювати.

І головне. Знаєте, давайте стежити за ділами, а не за словами. Тому що написано на білбордах можна все, що завгодно: і НАТО, і ЄС, і Північний полюс. Але справи говорять за себе набагато краще".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ