Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд виділив кошти на забезпечення трансляції українського телебачення

15 листопада на засіданні Кабінету Міністрів були ухвалені дві постанови, які надають додаткове фінансування для забезпечення трансляції українського телебачення.

Про це повідомляє Мінцифри.  Урядовці підтримали проєкт постанови «Деякі питання спрямування коштів державного бюджету у 2022 році для здійснення заходів з відновлення телерадіомовлення в Харківській, Чернігівській, Сумській та Херсонській областях». Вона передбачає виділення додаткових 410 млн гривень для забезпечення відновлення телерадіомовлення у вищезгаданих регіонах коштом резервного фонду державного бюджету. 

Кошти виділять Держспецзв’язку на безповоротній основі. Вони підуть на потреби Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, який здійснює трансляцію цифрового сигналу українських каналів у форматі Т2. Додаткові кошти будуть спрямовані на обладнання для відновлення мовлення.

Також Кабмін схвалив постанову «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для забезпечення функціонування цифрового ефірного мовлення». 

Кошти обсягом 131,4 млн гривень підуть на:

  • забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів в МХ -1, -2, -3, -5;
  • безперервний моніторинг ефірної мережі;
  • обладнання головної станції мультиплексування, супутникових і наземних каналів зв’язку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ