Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд взяв на державне утримання історико-архітектурні заповідники „Жовква” та „Стара Умань”

Розпорядженнями Уряду від 27 квітня до сфери управління Мінбуду передано майновий комплекс Державного історико-архітектурного заповідника у Жовкві Львівської області (№ 251-р). Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.
Місто Жовква відоме з 1603 року. В різні часи воно було укріпленим містом-резиденцією польського короля Яна Собеського та російського царя Петра Першого. Жовква збереглася до наших днів як типове старовинне європейське  місто, в якому є 55 пам’яток архітектури світового, національного та регіонального значення, понад сто інших історичних та культурних цінностей. Постановою Уряду №517 від 4 травня 2001 р. затверджено комплексну програму збереження і відтворення історичного архітектурного середовища міста Жовкви. Державним коштом передбачається відновити пам'ятки національного значення: замковий комплекс, центральну площу, міську інфраструктуру. Завдяки цьому Жовква стане одним з найбільших центрів культурної спадщини та туризму.
Слід зазначити, що на території Львівської області зосереджено 25% всієї історико-архітектурної спадщини України (майже 4000 пам’яток). 
Крім того, до сфери управління Мінбуду передано Державний історико-архітектурний заповідник „Стара Умань” Черкаської області (№ 239-р). Завдяки цьому обидві видатні пам’ятки матимуть стабільне фінансування з державного бюджету за програмою „Збереження архітектурної спадщини в заповідниках”, що прискорить їх реконструкцію та розвиток.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ