Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Брюсселі відбулась конференція "Втручання у вибори в цифрову еру"

16 жовтня 2018 року в Брюсселі Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у конференції високого рівня «Втручання у вибори в цифрову еру», організатором якої виступила Європейська Комісія.

У своєму виступі П. Клімкін наголосив, що цілісність виборчих процесів є на сьогодні спільним викликом для Європейського Союзу і України, яка з 2014 року потерпає від гібридної агресії РФ. 

Глава МЗС України підкреслив, що майбутні президентські вибори в Україні активно використовуватимуться Росією для випробування технологій, які згодом будуть застосовані під час загальноєвропейських виборів у травні 2019 року.

«Перш за все, ми маємо активно залучати суспільство та найкращих представників бізнесу й ІТ сфери до боротьби з гібридними загрозами. Ми маємо бути проактивними та мати сміливу і чітку стратегію дій», - підкреслив Павло Клімкін. 

Міністр також відзначив важливість удосконалення законодавства з протидії дезінформації та фальшивим новинам, зміцнення захисту критичної інфраструктури та закликав ЄС до практичного співробітництва у боротьбі з гібридними загрозами. 

На полях конференції Глава МЗС України зустрівся з Комісаром ЄС з питань Безпекового Союзу Сером Джуліаном Кінгом. Співрозмовники обговорили низку питань, пов'язаних із сучасними безпековими викликами для України і ЄС, зокрема гібридні та кіберзагрози, втручання у вибори, та  обмінялися досвідом України та ЄС у цьому контексті.

П. Клімкін привітав процес формування Безпекового Союзу ЄС і наголосив, що забезпечити безпеку ЄС неможливо без тісного співробітництва  з країнами-партнерами, які стикаються з аналогічними викликами. 

У цьому контексті сторони домовилися опрацювати шляхи налагодження практичної взаємодії з питань кібербезпеки, забезпечення цілісності виборів та захисту критичної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ