Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В День Соборності береги Дніпра поєднає двохсотметровий прапор

Завтра 22 січня громадські активісти з’єднають береги Дніпра найбільшим прапором України. Про це повідомив співголова Громадянського руху «Вперед!» Андрій Панаетов. За його словами, під час Громадянського Дна Соборності представники різноманітних об’єднань з усієї України складуть із двох частин національний стяг завдовжки 200 метрів, повідомили організатори

«Завтра на Пішохідному мості, який з’єднує правий берег Дніпра з Трухановим островом, активісти громадських організацій складуть із синьої та жовтої частин прапор України. Завдовжки він буде 200 метрів. Це буде найбільший прапор, яким колись поєднували береги Дніпра», – повідомив співголова «Вперед!»

За словами Андрія Панаетова, також під час акції заплановано підписання Маніфесту громадянської солідарності. У ньому громадські активісти з усієї України зафіксують свої вимоги до демократичних сил. Зокрема, за його словами, від опозиційних сил вимагатиметься спільна робота у до виборний період, а також залучення громадськості у політичні процеси.

«Ми вимагаємо негайно розпочати реальний суспільний діалог стосовно цілей та завдань розвитку України із широким залученням експертів, науковців, громадських лідерів – людей, які користуються справжнім авторитетом у суспільстві. Результатом такого діалогу стане формування справді народного порядку денного діяльності майбутньої Верховної Ради», – сказав він.

Андрій Панаетов наголосив, що Маніфест відкритий до підписання всіма громадським об’єднаннями та політичними силами. Ознайомитися з ним можна на сайті ВГО «Громадянський рух «Вперед!» www.govpered.org.ua.

Нагадаємо, ініціаторами проведення Громадянського Дня соборності «Україна єдина» виступили громадські об’єднання, зокрема Громадянський рух «Вперед!», Всеукраїнський комітет «Наступ», громадська організація «Підприємці Поділля». Про участь в акції заявили організації з усієї України, зокрема Союз перевізників, Асоціація фермерів Україні, громадська організація «Діти війни», представники чорнобильського руху та козацтва.

До участі у заході запрошені і представники опозиційних сил. 19 січня усім учасникам КОД, а також «Удару» Віталія Кличка та «Громадянській позиції» Анатолія Гриценка були надіслані листи з пропозицією долучитися до акції та підписати Маніфест громадянської солідарності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ