Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

В історичному музеї на Волині відкрили виставку, присвячену загиблому воїну ССО

Батько Єгора, Юрій Лобанов — теж захищав Україну на передовій
фото Ковельської міськради

У Ковельському історичному музеї на Волині представили тематичну виставку "Назавжди в пам’яті", присвячену військовому Єгору Лобанову, який загинув у боях на Запоріжжі.

Про це повідомляє пресслужба Ковельської міськради.

Після загибелі бійця було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Одну з вулиць у Ковелі перейменували на вулицю Лобанових. Батько Єгора, Юрій Лобанов — теж захищав Україну на передовій.

В експозиції виставки музейники представили документи військовослужбовця, його особисті речі. Зокрема, елементи військового однострою, персональні ідентифікаційні жетони Єгора Лобанова та відзнаки.

Також на виставці можна побачити бойові та державні прапори, які передала у музей мама загиблого Героя Оксана Лобанова.

За даними Ковельської міськради, Єгор народився 9 липня 1997 року. Професію здобував у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім.Героїв Небесної Сотні та в Одеській військовій академії. Обидва навчальні заклади закінчив з відзнакою.

З серпня 2018 року волинянин брав участь у бойових діях в зоні АТО, був нагороджений нагрудним знаком "Ветеран війни – учасник бойових дій".

Єгор Лобанов був командиром розвідувального взводу десантно-штурмового батальйону, з вересня 2019 року – командир групи спеціального призначення. Проходив стажування у США та Естонії.

Також офіцер мав звання інструктора парашутно-десантної підготовки і здійснив не менше сотні стрибків.

Військовослужбовець загинув 28 лютого 2022 року біля міста Токмак Запорізької області. Під час наступу російської колони командир групи Єгор Лобанов разом зі своїм побратимом прикривали решту групи і врятували життя вісьмох побратимів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ