Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Італії 350 тис. заробітчан на межі депортації

В Італії 350 тисяч іммігрантів, які втратили роботу, можуть зіткнутися з ризиком депортації.

В цей час у 600 тисяч трудових мігрантів в Італії закінчився термін дії посвідки на проживання, який підлягає продовженню. За оцінками благодійної організації католицької церкви Caritas, до 350 тисяч мігрантів втратили роботу у зв'язку з економічною кризою і стикаються зі значними труднощами в процесі пошуку нового місця роботи, повідомляє Радіо Свобода.

Відповідно до італійського законодавства, для продовження посвідки на проживання мігранти мають у розпорядженні 6 місяців і, за відсутності працевлаштування, повинні залишити територію Італії. На думку представників Caritas, існує реальна небезпека депортації з Італії 350 тисяч трудових мігрантів, що залишилися без роботи, або їх фактичного переходу на нелегальне становище.

Міністр у справах інтеграції та міжнародного співробітництва Італії Андреа Ріккарді заявив про намір уряду найближчим часом прийняти спеціальну постанову про продовження до одного року терміну пошуку мігрантами нового місця роботи і, відповідно, їхнього перебування на території Італії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ