Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Києві анонсували ЛГБТ-марш на Хрещатику

У середині червня в Києві пройде черговий Марш рівності, який організовує ЛГБТ-спільнота. Про це в коментарі виданню 44.ua розповів представник організації KyivPride Зорян Кісь.

"Ми з Нацполіцією прийшли до компромісу, що Марш буде проходити на Хрещатику. Однак у зв'язку з тим, що цього року учасників буде більше, то зараз опрацьовуються варіанти маршруту і його збільшення", - сказав він.

Кісь прогнозує, що цього року кількість учасників маршу буде значно більшою, ніж у попередні роки.

"Якщо торік у Марші рівності взяли участь близько 2 тис. осіб, то цього, ми плануємо, до ходи приєднаються близько 5 тис. учасників", - зазначив він.

Кісь заявив, що йому почали надходити погрози у фейсбуці.

Нагадаємо, 12 червня 2016 року в Києві пройшов Марш рівності, в якому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Учасники акції за 20 хвилин пройшли від центрального корпусу Національного університету ім. Т. Шевченка до площі Льва Толстого. Правопорядок охороняли 5,5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії. За хуліганство і порушення громадського порядку було затримано 57 противників маршу.

6 червня 2015 року Марш рівності пройшов на Оболонській набережній у Києві. На кількох сотень учасників акції напала група радикалів. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Усього ж постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Втім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було. У результаті сутичок було затримано 35 осіб. Майже всіх одразу ж відпустили. 8 квітня 2016 року Оболонський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності.

До цього представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - у 2013 році - увінчалася успіхом.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ