Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

В лікарні на Львівщині виявлено фінансові порушення майже на мільйон гривень

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Комунального закладу «Самбірська центральна районна лікарня» за період з 01.01.2015 по 31.07.2018 і встановили фінансові порушення на суму 998,0 тис. грн.

Аудитори виявили, що у лікарні незаконно витрачено 947,6 тис. грн та недоотримано фінансових ресурсів на суму 46,7 тис. грн. Також до місцевого бюджету не перераховано 3,7 тис. гривень.

У порушення норм чинного законодавства при відсутності економії фонду заробітної плати та наявній заборгованості з її виплати бухгалтерія лікарні протягом січня - грудня 2017 року нарахувала і виплатила працівникам лікарні надбавки за складність та напруженість в роботі на загальну суму 723,6 тис. грн. Відповідно, на суму виплаченої зарплати також було нараховано і сплачено 159,2 тис. грн єдиного соціального внеску. Внаслідок здійснення виплат необов’язкового характеру лікарня зазнала збитків на 882,8 тис.грн. Крім того, ці виплати слугували однією із причин утворення заборгованості із заробітної плати працівникам лікарні, яка за станом на 01.01.2018 склала 1046,0 тис.грн, однак не була відображена в бухгалтерському обліку за даними річної звітності.

Під час ревізії виявлено оплату будівельно-монтажних робіт за вартістю, завищеною підрядними організаціями на 31 тис.грн.

Також лікарня надавала безоплатні послуги (операції зі штучного переривання вагітності в амбулаторних умовах), видатки на які в загальній сумі 33,4 тис. грн покрито за рахунок коштів загального фонду кошторису установи.

Аудитори виявили, що до лікарні не надійшло 25,4 тис.грн відшкодування за проведене лікування пацієнтів, потерпілих від злочинних діянь, вартість якого мала бути відшкодована за рахунок встановлених судом винних осіб; а також 21,3 тис. грн за проходження практики студентів.

До місцевого бюджету не спрямовано належні 50 відсотків коштів, отриманих за здане у вигляді брухту і відходів срібло, що склало 3,7 тис. грн.

За допущені порушення на відповідальних посадових осіб лікарні складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 164-2 (ч.1) КУпАП.

На рахунку лікарні зупинено операції з бюджетними коштами.

Про наслідки ревізії проінформовано Самбірського міського голову та Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Матеріали ревізії надіслано у Самбірську місцеву прокуратуру.

Прес-служба Західного офісу Держаудитслужби

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ