Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Мінрегіоні триває конкурс на 70 посад нової державної служби

З 15 вересня в Мінрегіоні оголошено конкурси на перші 70 посад в 5 нових директоратів. Це нові підрозділи, які відповідатимуть за одну сферу політики в міністерстві. Про це повідомили в Мінрегіонбуді.

Директорат буде аналізувати проблеми у своїй галузі та розробляти альтернативні рішення. З урахуванням іноземного досвіду та аналізу можливих наслідків, директорат пропонуватиме міністру ухвалити відповідне рішення, після чого здійснюватиме моніторинг його впровадження. В цьому році в Мінрегіоні створено 5 директоратів: Директорат регіонального розвитку, Директорат з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та  адміністративно-територіального устрою, Директорат енергоефективності, Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції, Директорат фінансових механізмів сталого місцевого та регіонального розвитку. В 2018 році реорганізація буде продовжена та з’являться директорати за напрямами політик: будівництва, містобудування, архітектури та планування територій, житлової політики, житлово-комунального господарства.

Структура директорату включатиме посади генерального директора, керівників експертних груп, державних експертів. Заробітна плата нових державних службовців підвищена майже втричі та складає від 36 до 50тисяч гривень. Більша частина доходу – це надбавка, яка залежатиме від результату роботи.

Кандидати можуть подавати документи особисто, поштою або через портал вакансій career.gov.ua. Оголошення можна побачити на сайті Мінрегіону, сайті career.gov.ua, сайтах працевлаштування rabota.ua, work.ua. На керівні посади необхідна вища освіта та досвід роботи від 2 років у відповідній галузі. На посади державних експертів достатньо ступеню бакалавра, а наявність досвіду взагалі не передбачена. Обов’язкового досвіду роботи на державній службі не вимагається. Але існуючі державні службовці всі можуть прийняти участь в конкурсі.

Проведення конкурсу відбуватиметься в кілька етапів: прийом документів, тестування, рішення кейсів, співбесіда. Обов’язковим для кандидатів є наявність Посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою та заповненої декларації за минулий рік.

Зазначимо, Мінрегіон першим серед міністерств проводить реорганізацію та оголошує конкурси на велику кількість посад. В вересні міністерство суттєво змінило свою структуру, триває добір нового персоналу та перезавантаження процесів аналізу та формування політики. Міністерство було готове до реформування – чітко визначені сфери політики, інвентаризовані функції, впроваджене стратегічне планування, система оцінки результативності роботи, оновлений персонал. Процес реорганізації не повинен розтягуватись на кілька років. Реформи необхідно впроваджувати якісно та швидко. На посади нової державної служби повинні прийти фахові та небайдужі кандидати. Ті, які розуміють проблеми країни та готові їх вирішувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ