Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В МОН призначено скандального чиновника

Заступником міністра освіти і науки - керівником апарату МОН призначено Романа Гребу. Про це повідомляє освітній портал із посиланням на DT.UA.

Роман Греба з грудня 2014 року обіймав посаду заступника міністра Кабінету міністрів. Також був представником Кабінету міністрів у конкурсній комісії щодо обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції та представником Кабміну в наглядовій раді Ощадбанку.

За інформацією видання, на цих посадах Греба двічі засвітився у скандалах. Так, в липні 2015 року ряд громадських організацій, направивши Арсенію Яценюку заяву, звинуватили Гребу у зловживаннях конкурсної комісії щодо обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Проте ніякої реакції прем'єр-міністра Яценюка не було.

Також прізвище Греби фігурувало в іншому скандалі. У липні 2015 року ГПУ почала розслідування поїздки чартером керівництва "Ощадбанку" (в т. ч. і Романа Греби) на футбол - гру "Дніпра" у фіналі Ліги Європи у Варшаву. Дії посадових осіб "Ощадбанку" тоді були кваліфіковані як зловживання владою або службовим становищем.

Як відомо, згідно з чинними нормами законодавства, заступники міністрів призначаються на посаду і звільняються з посади Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра України відповідно до пропозиції міністра.

Лілія Гриневич очолила Міністерство освіти і науки 14 квітня і представляє в уряді Володимира Гройсмана квоту політичної партії "Народний фронт". Перед призначенням на посаду вона очолювала Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ