Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині посилюють роботу щодо протидії домашньому насильству

1/2
Вчора, 8 листопада, у приміщенні Львівського обласного центру зайнятості відбулась нарада з метою координації й об’єднання зусиль центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо подальшого забезпечення практичної реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Нарада відбулась під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович 

Участь у нараді взяли заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, а також керівники відповідальних структурних підрозділів облдержадміністрації та виконавчих комітетів міст обласного значення, заступники голів міст обласного значення.

В процесі наради розглянули питання, які стосуються Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набув чинності в січні 2018 року, а також постанови Кабінету Міністрів Україн, зокрема: постанову «Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства таабо насильства за ознакою статі», «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства таабо насильства за ознакою статі», «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі». 

Особливу увагу акцентували на налагодженні взаємодії між суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в області, зокрема у районах, містах, селищах, селах, об’єднаних територіальних громадах. Також заступник Міністра наголосила на належному проведенні акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», яка триватиме з 25 листопада по 10 грудня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ