Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В пологовому будинку у Львові породіллі лежать в коридорах

1/2
У Facebook з'явилися фото, де видно у яких умовах мешкають породіллі у пологовому будинку на Рапопорта у Львові. За словами очевидиці, там почали встановлювати ліжка для породілль в коридорах. Про це жінка повідомила у спільноті "Якщо я буду мером Львова".

"Народити в коридорі...Хіба не про це мріє кожна львів'янка? Не перестаю обурюватися від ситуації в місті з пологовими будинками... Я досі "під враженням" від львівських пологових ще від своїх пологів, але це завело в штупор навіть мене. Це фото сьогоднішнє - на Рапопорта почали встановлювати ліжка для породіль в коридорах. Можна багато говорити про те, що місто перевантажене. Але проблема не сьогоднішня. Скільки ще років будуть ремонтувати Батальну? Чому в таких умовах закрили Медінститут? Вагітні, які б мали бути захищені лежатимуть в коридорах на протягах. А в пологовому, між іншим, наразі так "тепло", що жінки кутаються як капуста...", - зазначила дописувачка.

Згодом у коментарях ЗМІ головний лікар Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні Вадим Олійник пояснив, що це явище є тимчасове, оскільки пологове відділення обласної лікарні на вулиці Чернігівській зараз закрите.

«Ніхто в коридорі народжувати не буде і жінки після пологів також в коридорі лежати не будуть. Ліжка в коридорі – це тимчасово, після 16.00 усі жінки вже будуть в палатах. Пологове відділення розраховане на 100 ліжок плюс 10 резервних, а вранці ми мали 112 жінок. Тому й виникла така ситуація», - сказав головний лікар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ