Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В понеділок голови обласних рад обговорять з Арсенієм Яценюком питання місцевого самоврядування

В понеділок на нараді голів обласних рад перед Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком голова ЛОР Мирослав Сеник підніматиме питання щодо внесення змін у ЗУ „Про місцеве самоврядування”. Про це він сьогодні, 25 січня, повідомив на загальних зборах Обласної асоціації місцевих рад „Ради Львівщини”.
Як він зазначив, у ЗУ „Про місцеве самоврядування” є позитивні сторони, які регулюють регламент порядку щодо проведення референдумів на місцевому рівні. Але варто підняти питання щодо повноважень місцевих самоврядних органів.
„Те, що місцева ОДА може зупинити в будь-який момент рішення сесії ради вкорочує повноваження місцевого самоврядування, яке практично не має впливу. З нашої сторони пропонуємо три основні моменти, які потрібно врахувати у змінах. По-перше, закон не можна відділяти від адміністративно-територіальної реформи, яка б враховувала специфіку кожного регіону. Зокрема, економічну складову. По-друге, чітке розмежовування повноважень як на базовому, так і на територіальному рівнях. І по-третє, фінансову основу, бо місцеве самоврядування практично немає коштів на виконання своїх функцій”, – говорить Мирослав Сеник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ