Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В теробороні Львівщини лишились посади, що потребують спецпідготовки, - Курко

Записатися до лав сил територіальної оборони Збройних сил України у Львівській області вже не так легко. За словами керівника тероборони Львівщини Валерія Курко, залишились посади, які потребують спеціальної підготовки.

Про це він повідомив під час брифінгу.

“Чи відмовляють людям у записі в територіальну оборону? Нікому не відмовляють, але треба розрізнювати поняття підрозділи сил територіальної оборони Збройних сил України, добровольчі формування та інші формування. 

Активність громадян Львівщини за 4 дні з моменту оголошення мобілізації воєнного стану від 90 до 60% укомплектувала особовий склад підрозділів сил тероборони. 

Відмови можуть бути через те, що вже немає вільних посад, залишилися посади, які потребують спеціальної підготовки”,- заявив Валерій Курко.

За його словами, також є відмова громадян, коли вони дізнаються, що по мобілізації вони стають військовослужбовцями та їх служба становить 1 рік у підрозділі, а не дома біля родини, тощо.

“З моменту оголошення військового стану я розвернув всі підрозділи сил тер оборони на Львівщині. Ми зайняли свої місця розгортання, вони є поза межами родин та сімей. Забезпечив кожного військовослужбовця особистою зброєю,одягом, гарячим 3-разовим харчуванням. З понеділка розпочинаємо підготовку для дій за призначенням”, - підсумував Валерій Курко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ