Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні – 11,5 млн курців, пробують з 12 років

17 листопада цього року - Міжнародний день відмови від паління. Саме паління є провідним чинником розвитку хронічних обструктивних захворювань легень. Майже 99% всіх хворих на рак легенів у світі - курці зі стажем від п'яти років і вище, повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Паління належить до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі не менше 1,1 мільярда людей, які палять – це приблизно одна третина дорослого населення планети.

 Щорічно від причин, пов’язаних з палінням, передчасно помирає більше людей, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або СНІДу.

Україна випереджає більшість країн Європи за кількістю курців. В нашій країні палить близько 11,5 мільйонів мешканців, з них — 9,1 мільйона чоловіків та 2,5 мільйона жінок.

Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці до 12 років. Курить кожна третя-четверта жінка репродуктивного віку (20-39 років). За даними експертів ВООЗ, ця шкідлива звичка викликає в Україні 100-110 тисяч смертей щорічно. Людина, яка палить, втрачає, в середньому, щонайменше 13,2 року свого життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ