Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні більше немає УПЦ МП, відтепер є РПЦ

Юридично сьогодні в Україні немає УПЦ КП, АУПЦ та УПЦ МП, а є Православна церква України і Російська православна церква. Про це сьогодні, 17 грудня, під час апаратної наради повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Гал-інфо.

«Думаю, що тепер розпочнеться перехід громад в лоно української церкви», - висловив думку Олег Синютка.

Водночас він додав: «Не виключено, що з’являться представники російських спецслужб, які захочуть вбити клин між УГКЦ і Православною церквою України».

Олег Синютка також зазначив, що на Собор, який відбувався 15 грудня у Києві, прибув ще один ієрарх УПЦ МП, але вже після голосування.

«Хто і чому не дав йому прибути вчасно - це вже питання до правоохоронних органів», - сказав він.

Також, як повідомляло Гал-інфо, Олег Синютка анонсував перереєстрацію релігійних громад на Львівщині у зв’язку з прийнятим рішенням про створення Православної церкви України.

 «Потрібно довести до відома громад, що ніхто на них тиснути не буде. Хто захоче бути в Російській православній церкві там і буде», - наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, що 15 грудня, у Києві відбувся об'єднавчий Собор, який обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ