Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні «день тиші». Завтра вибори

Сьогодні, з 00:00 14 листопада, в Україні розпочався «день тиші», що означає заборону будь-якої агітації та політичної реклами суб'єктів виборчого процесу аж до 20-ї години неділі, 15 листопада.

Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори», забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у ЗМІ, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, іншої друкованої агітації, публічні заклики голосувати за або не голосувати за кандидатів, а також публічна оцінка діяльності цих кандидатів.

Водночас сьогодні та в день голосування забороняється проведення масових акцій, вистав, демонстрації фільмів і телепередач від імені кандидатів та місцевих організацій партій - суб'єктів виборчого процесу.

Проте «день тиші» не поширюється на розповсюдження інформації щодо безпосередньо самих виборів - роз'яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

Нагадаємо, у неділю, 15 листопада, в Україні пройде другий тур виборів мерів міст. Так, відбудеться голосування у 19 обласних центрах: Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові. 

Водночас мера обиратимуть у 10 містах обласного значення: Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді (Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область), Бердянську, Мелітополі (Запорізька область), Білій Церкві (Київська область), Кременчуці (Полтавська область), Сєверодонецьку (Луганська область).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ