Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні кількість хворих на кір наближається до 2 тис.

В Україні за останню добу кількість випадків підозри захворювання на кір збільшилася на 154 — до 1,952 тис. Лідерами в цій статистиці, як і раніше, залишаються західні області країни.

У Міністерстві охорони здоров'я України відзначають, що за останню добу найбільше випадків захворювання на кір зберігається на заході країни. Так, у Львівській області зафіксовано 64 таких випадки, загалом станом на 25 січня 2012 року — 967. В Івано-Франківській області нараховується 534 таких випадки (42 — за останню добу), у Рівненській — 124 (14 — за останню добу), в Закарпатській — 103 (12 — за останню добу), в Тернопільській — 54 (7 — за останні добу), у Волинській — 40 (3 за добу), повідомляє ZN.UA.

Водночас у столиці України за добу зафіксовано один такий випадок, а всього їх кількість складає 12.

У МОЗ наголошують, що в інших регіонах України з початку року зафіксовано одиничні випадки захворювання на кір (у загальній кількості — 118).

У відомстві також підкреслюють, що в Львівській області, де найвищий рівень захворюваності, було обмежено відвідування хворих у стаціонарах, продовжено зимові канікули в навчальних закладах.

Медики також закликають доросле населення від 18-ти до 30-ти років пройти щеплення проти кору — якщо це не було зроблено раніше або ж якщо людина не перехворіла на цю хворобу. Якщо ж дитина не вакцинувалася — батьків також запрошують до поліклінік.

Нагадаємо, в 2011 році в регіонах Україні було зареєстровано 1,513 тис. випадків підозри захворювання на кір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ