Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

В Україні масово підробляють молочну продукцію

На прилавках вітчизняних ринків та магазинів збільшується кількість підроблених молочних продуктів.

Про це повідомили в Асоціації виробників молока, пповідомило видання today.ua.

"Зазвичай, такі "продукти-фейки" продають на вагу. Цей "НЕтворог" не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну – близько 40 грн за кілограм. Однак він не має ніякого стосунку до молочного продукту, так як в його складі молочний білок замінено рослинним. Через це, фейковий творог не псується по кілька тижнів, ще одна несподіванка – він розчиняється у молоці", – кажуть представники асоціації.

Як зазначається, для виробництва справжнього творогу необхідно 6-7 літрів молока, а для рослинного "достатньо" 1,6-1,8 літрів.

В Асоціації наголошують, що змінити ситуацію допоможе прийняття законопроекту 3043-1 "Про молоко, молочні та молоковмісні продукти", який вже схвалений Комітетом ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин.

Основною метою законопроекту є упорядкування сфери маркування і реалізації молоковмісних продуктів, що забезпечить право споживачів на отримання повної та достовірної інформації про якість харчових продуктів, дозволить запобігти недобросовісній конкуренції на ринку молока та молочних продуктів.

У разі його прийняття  покупцям не доведеться вивчати етикетки під мікроскопом, тому що молоко і молочні продукти будуть окремо, а замінники – окремо.

Раніше повідомлялося, що найчастіше в Україні підробляють продукти, які містять велику кількість жирів. Це в першу чергу вершкове масло, згущене молоко та сири.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ