Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні перевірятимуть іноземців під час оформлення посвідок на проживання

Кабінет міністрів запровадив перевірку іноземців за місцем проживання під час оформлення посвідок на постійне або тимчасове проживання в Україні.
Візуалізація: Слово і Діло

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук у Телеграм.

Йдеться про зміни до постанов Кабміну у звʼязку з прийняттям закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції”. Зокрема, про нову редакцію Порядку продовження строку перебування та тимчасового проживання або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

“Запроваджено при оформлені посвідок на постійне або тимчасове проживання в Україні перевірку заявників за місцем проживання, враховано можливу належність заявників одночасно до кількох громадянств, із метою посилення контролю за громадянами РФ, які намагаються мати кілька громадянств”, — пояснив Мельничук.
За його словами, уряд також врегулював документальне оформлення статусу особи без громадянства людям, які тривалий час постійно проживають на території України на підставі посвідок на постійне проживання, проте не мають документів, що підтверджують такий статус.

“Дозволено подавати іноземцям та особам без громадянства документи для обміну посвідки на тимчасове проживання на території України у строк не пізніше останнього дня строку її дії (на сьогодні — не пізніше ніж за 15 робочих днів)”, — додав Мельничук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ