Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні порушили понад 200 кримінальних справ проти зрадників та колаборантів

З початку війни слідчі ДБР порушили 142 кримінальних проваджень за державну зраду та 77 провадження - за колабораційну діяльність. В рамках кримінальних проваджень оголошено 25 підозр. Серед фігурантів - голови сільських рад; депутати різних рівнів; посадовці; правоохоронці та військовослужбовці.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Державне бюро розслідувань, у межах своїх повноважень, системно виявляє в регіонах України зрадників та колаборантів, які в умовах воєнного стану співпрацюють з представниками країни-агресора. Навіть ті, хто поки знаходиться на тимчасово окупованих територіях не залишаються поза увагою слідчих. Кожен факт ретельно вивчається і по ньому приймається процесуальне рішення.

Принагідно, дякуємо українцям, які допомагають нам викривати зрадників у тому числі, на тимчасово захоплених окупантом територіях. Закликаємо продовжувати повідомляти інформацію на телефони гарячої лінії або через соціальні мережі.

Активна робота триває. ДБР застерігає усіх чиновників та правоохоронців від співпраці з російсько-окупаційними військами та наголошує на невідворотності суворого покарання за такі злочини. Короткострокова вигода від «служіння» окупантам перетвориться на ганебне і тривале ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ