Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні проходять вибори президента

В Україні розпочалося голосування на чергових виборах президента. Дільниці для голосування відкрилися о 8:00.

Для проведення виборів створено 199 виборчих округів на всій території України, орієнтовно 29 888 виборчих дільниць, за винятком анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Орієнтовна кількість виборців на цих дільницях станом на 30 березня становить 29 млн 789 тис. 643 виборців.

У закордонному виборчому окрузі створено 101 виборчу дільницю. Для голосування на цих дільницях ЦВК передала 424 тис. 341 бюлетень.  Українці голосують у 72 країнах світу, дільниці розташовані в посольствах та консульствах України.

На території військових частин створено 80 спеціальних виборчих дільниць, де зможуть проголосувати приблизно 47 тис. військовослужбовців, які виконують завдання у зоні ООС.

Постійне місце голосування без зміни виборчої адреси змінили 315 тис. 725 українців. 

Для спостереження за виборами зареєстровано 2 344 міжнародних офіційних спостерігачі від 19 міжнародних організацій та 17 іноземних держав.

За виборами президента спостерігатимуть 89 622 спостерігачі від громадських організацій, спостерігачі від кандидатів у президенти та від 9 політичних партій.

До 5 квітня включно окружні територіальні комісії мають встановити результати голосування в межах територіальних виборчих округів, до 10 квітня включно ЦВК має встановити результати виборів і скласти відповідний протокол.

Якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів, ЦВК має звернутися до Верховної Ради з поданням про призначення повторних виборів президента України, що відбудуться 21 квітня. 

Національний екзит-пол проведе консорціум "Національний екзит-пол - 2019", до якого входять Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. Разумкова. 

На замовлення телеканалів "112 Україна" і "NewsOne" буде проведено всеукраїнський екзит-пол Інститутом соціальних досліджень і консалтингу SORA (Австрія) і українським центром "Соціальний моніторинг".

Результати екзит-полів мають оприлюднити о 20:00.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ