Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні створили нову платформу для українських вчених - МОН

Минулого тижня відбулася презентація платформи «Наука в небезпеці» (Science at Risk) для вчених, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

На вебмайданчику можна популяризувати експертизу українських учених, знаходити міжнародних партнерів і донорів, розповідати історії українських науковців під час війни широкій аудиторії.

Як розповідають в МОН, у межах платформи українські вчені працюють в експертних робочих групах, які аналізують ситуацію у країні та шукають шляхи вирішення як нагальних, так і довгострокових проблем.

Під час презентації платформи генеральний директор директорату науки та інновацій Ігор Таранов представив інформацію щодо пошкодженої та зруйнованої дослідницької інфраструктури, а також щодо втрат наукового потенціалу, зокрема наукових та науково-педагогічних працівників, які внаслідок війни були змушені покинути територію країни.

Проєкт здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Alfred P. Sloan Foundation та за сприяння Міністерства освіти та науки України і Національного фонду досліджень. Відповідальна за реалізацію проєкту ГО «Куншт».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ