Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні відзначають День Сухопутних військ

12 грудня в Україні відзначається День Сухопутних військ України.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Сьогодні, 12 грудня, усі українці відзначають День Сухопутних військ Збройних сил України — основної ударної сили у протидії російської агресії. Подія була започаткована, згідно з указом президента, у 1997 році, пише УНН.

Свято було засновано згідно з указом президента України "Про День Сухопутних військ України" від 18 жовтня 1997 р. № 1167/97., "враховуючи заслуги Сухопутних військ України, як найбільш численного виду Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави".

Історія створення, чисельність, командування

Формування Сухопутних військ ЗСУ розпочалося після проголошення Незалежності України на базі Київського, Одеського та Прикарпатського військових округів, які залишилися у спадок від радянського союзу.

У 1996 році створено Командування Сухопутних військ України, якому були підпорядковані органи управління і війська військових округів. До 2005 року, на базі колишніх військових округів відбулося створення  оперативних командувань.

Нині у структурі СВ ЗСУ чотири оперативних командування: "Північ", "Захід", "Схід" та "Південь".

За даними з відкритих джерел, нині чисельність Сухопутних військ ЗСУ складає близько 250 тисяч людей. Усі вони служать у механізованих та танкових військах, ракетних військах та артилерійських підрозділах, підрозділах ППО та в авіації, у Силах спеціальних операцій.

Командувачем Сухопутних військ ЗСУ – генерал-полковник Олександр Сирський, начальник штабу – генерал-майор Ігор Палагнюк.

Відбиття російської агресії

Знищення російських військ під Києвом, звільнення Харківської області та Херсону, героїчна оборона Авдіївки – ось далеко не повний перелік вдалих дій Сухопутних військ ЗСУ у протидії російській агресії.

Як результат – вже майже 350 тисяч знищених окупантів та понад 20 тисяч одиниць танків, броньованої техніки, артилерійських систем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ