Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні зафіксовано спроби тиску на ЗМІ з боку кандидатів у президенти

На основних українських телеканалах відсутній баланс матеріалів про кандидатів у президенти. Про це йдеться у звіті місії спостерігачів ОБСЄ щодо ходу президентських виборів в Україні, – повідомила Українська правда з посиланням на Голос Америки.

 

Також, головні редактори видань поінформували спостерігачів про спроби впливу кандидатів на редакційну політику щодо висвітлення виборів.

 

"Це суперечить головним принципам роботи медіа та професійній етиці журналістів - порушення принципів чесності, балансу та неупередженості в новинах", - йдеться у звіті.

 

Крім того, спостерігачі зазначили, що гроші на проведення виборів уряд направив в Центральну виборчу комісію за декілька днів до Нового року, що серйозно ускладнило їх освоєння комісіями різного рівня.

 

Роботу ЦВК ОБСЄ називає ефективною, хоч і звертає увагу на практику закритих засідань комісії, на яких розглядаються важливі для суспільства питання.

 

Загалом, зазначає ОБСЄ, кампанія проходить спокійно, за виключенням кількох випадків - три випадки підпалу, одне проникнення до офісу та крадіжку матеріалів.

 

Також відзначається факт виявлення фальшивих агітаційних матеріалів, спрямованих проти конкретних кандидатів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ