Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зареєстрували "гуцульську коров'ячу бринзу"

В Україні створили Асоціацію карпатських ватагів. Як повідомляється на сторінці Facebook “Географічні зазначення в Україні“, асоціацію створили з метою управління географічним зазначенням “гуцульська коров’яча бринза”.

Зазначимо, що це вже друга асоціація подібного типу, яку зареєстровано в Україні. Першою була Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів, створена з метою управління географічним зазначенням “гуцульська овеча бриндзя”.  Її було зареєстровано 31 серпня минулого року.  Про це інформує Євроінтеграційний портал.

Асоціація карпатських ватагів вже ухвалила план заходів на поточний рік. Під час зборів учасники ознайомилися з вимогами українського та європейського законодавства до безпеки та якості продуктів харчування, зокрема сиру. Крім того, опрацювали специфікацію продукту.

Нагадаємо, в Україні планують зареєструвати низку географічних зазначень з метою просування своєї продукції на ринки усього світу. Так, у планах українських виробників зареєструвати зазначення “Херсонський кавун” та “Мелітопольська черешня”. 14 лютого на Одещині було також створено першу в Україні асоціацію виробників вина. Вона контролюватиме, зокрема, географічне зазначення місцевого вина "Ялпуг".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ