Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Яворівському районі вперше дали землю під будівництво для переселенців

На Львівщині вперше одна із сільрад Яворівського району дала 22 земельні ділянки під будівництво житла для переселенців. Про це сьогодні, 18 травня, під час прес-конференції розповіла радник міністра соціальної політики України з питань ВПО Оксана Яковець, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Оксана Яковець. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

За її словами, вперше у Львівській області земельні ділянки для будівництва житла дали не лише бійцям АТО, але й переселенцям.

«Це приклад справжньої людяності і розуміння. Варто розуміти, що люди покинули свій дім не з власної волі. Зараз на Львівщині перебуває близько 4 тис переселенців із Криму. Це толерантні і виховані люди. Україна раніше не мала досвіду по роботі з переселенцями. Зараз діють програми, які допомагають переселенцям знайти себе, реалізовувати свої ідеї. Розуміємо, що не достатньо приділяється уваги на рівні місцевих громад. Однак, місцеві громади повинні дати можливість переселенцям інтегруватись», - сказала Оксана Яковець.

Водночас як зазначив співзасновник громадської організації “Крим SOS” та Кримського дому у Львові Алім Алієв, кримські татари на Львівщині тимчасово і однаково після повернення Криму до України вони повертатимуться додому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ