Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Яворові – одні дезінфікують, інші – смітять

По місту Яворову (Львівщина) навіть у вихідні курсує спецтехніка, яка дезінфікує дороги й тротуари. Однак не всі містяни дбають про порядок, особливо – мешканці 53 військового містечка, які під час пікніків перетворили зону відпочинку між Яворівським гарнізоном та міжнародною автотрасою Львів-Краковець, у суцільну сміттярку.

Про це передає із місця події сьогодні, 1 квітня, власкор Гал-інфо.

Журналіст нині вранці нарахував на березі озера понад 20 сміттярок із випаленою землею, які залишили за собою відпочиваючі.

У коментарі власкорові Гал-інфо начальник штабу із ліквідації на території міста Яворова медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, заступник мера Ігор Грабовський наголосив, що цього року перед Великоднем, як це було традиційно досі, толоки із прибирання територій через карантин не відбудуться. Не зможуть уже бригадним методом працівники комунального підприємства Яворівської міської ради «Житлокомунсервіс» разом з військовими привести до порядку відпочинкову зону, що примикає до Яворівського гарнізону.

«Хоча ми й виступили зі зверненням до краян, в якому просимо не смітити на вулицях, в скверах, лісопосадках, але не до всіх ці слова доходять. А спецтехніці добратися до всіх цих місць, де влаштовують пікніки, годі.

В Яворові повним ходом іде дезінфекція вулиць, яку здійснюють працівники КП ЯМР «Житлокомунсервіс» та військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Просимо жителів міста в цей час не перебувати на вулиці, щоб уникнути потрапляння деззасобу на шкіру чи слизові оболонки, бо це може бути шкідливим», – інформує Гал-інфо начальник штабу із ліквідації на території міста Яворова медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, заступник мера Ігор Грабовський.

На запитання журналіста, чи комунальники дезінфікують також під’їзди багатоповерхівок, – І. Грабовський відповів ствердно.

За його словами, комунальне підприємство Яворівської міської ради «Житлокомунсервіс» вже здійснило дезінфекцію на зупинках громадського транспорту, дитячих і спортивних майданчиках, а також – в 132-х будинках. Однак, потрібно мати розуміння стосовно можливостей комунальних працівників та частоти й кількості здійснення таких процедур.

Тому Яворівська міська рада виступила ще зі зверненням до свідомих мешканців міста Яворова: зараз, у момент карантину, коли люди перебувають вдома, можна організувати дезінфекцію самостійно у своїх багатоповерхових будинках. Засоби для дезінфекції безкоштовно можна одержати в КП ЯМР «Житлокомунсервіс».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ