Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму — Міноборони

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Про це повідомили в Telegram-каналі Міністерства оборони.

"У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах і пунктах дислокації", — мовиться у повідомленні.

У відомстві вказали, що костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: II та III.

Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ — разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

Заступниця глави МО Наталія Калмикова зазначила, що над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей.

"Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині служать десятки тисяч жінок. З них — близько 5 тисяч нині на передовій. Їхня кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до ЗСУ на добровільній основі. Наше завдання — створити гідні умови для їхньої служби", — наголосила посадовиця.

У міністерстві додали, що наразі сформовано та надано до "Агенції оборонних закупівель" заявку на закупівлю у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ