Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ватажок терористів Захарченко про рішення РНБО: Нам все одно

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявляє, що не боїться наслідків рішення РНБО про припинення товарообігу з ОРДЛО. Про це повідомляє сепаратистське видання ДАН.

"Київ на своїй стороні лінії розмежування може робити що хоче: вводити блокаду, знімати. Нам все одно", - заявив Захарченко.

За його словами, це рішення Радбезу ніяк не вплине на введені раніше аналогічні заходи в ОРДО.

"Ми ввели заборону на вивезення на територію України нашої продукції і нашої сировини. Цю блокаду з нашої сторони ми не скасовували. І не збираємося", - сказав Захарченко.

Свою реакцію на мораторій РНБО також озвучив ще один лідер бойовиків Денис Пушилин. Він заявив, що введена Україною повна транспортна блокада ОРДЛО є прямим порушенням домовленостей "Мінська-2" і легалізацією на державному рівні дій учасників блокади.

Як повідомлялося, такої ж думки дотримується представник РФ у контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов. Він вважає, що рішення України припинити транспортне сполучення з ОРДЛО суперечить Мінським угодам.

У середу, 15 березня, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі. Рішення діятиме до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ