Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Велика Британія та Україна обговорили підготовку до кліматичних переговорів у Глазго

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський зустрівся з Послом Великої Британії в Україні пані Меліндою Сіммонс, щоб обговорити кліматичну політику України, наші плани та очікування від Конференції з питань змін клімату #COP 26, а також роль України у різних екологічних глобальних ініціативах, - інформує 15 квітня пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.
Фото Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

ʺНа початку квітня Міндовкілля презентувало проект Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди. Амбітна мета якого – скоротити викиди парникових газів на 65 % у 2030 році у порівняні з 1990 роком. Найближчим часом плануємо завершити консультації з усіма стейкхолдерами, аби Уряд на початку літа затвердив НВВ2. Сподіваюся на підтримку Великобританії у реалізації амбітних цілей НВВ2 та його презентації міжнародній спільноті. Адже для нас є важливим досвід Великобританії – країни-лідера у розвитку “зеленої” економікиʺ, - зазначив Роман Абрамовський.

Відповідно до Паризької угоди кожна країна-учасник має вживати послідовні внутрішні заходи для пом'якшення змін клімату та досягнення цілей угоди. Україна як одна з перших підписанток, є важливою частиною цього процесу, та у НВВ2 змоделювала амбітні цілі. Для їх досягнення потрібні міжнародні інвестиції. Адже реалізація поставлених кліматичних трансформацій передбачає залучення у різні сектори економіки 102 млрд євро інвестицій.

НВВ2 є важливим для розвитку та перевтілення усіх секторів економіки: енергетики, промисловості, транспорту, будівництва, сільського і лісового господарства та управлінні відходами.

Роман Абрамовський акцентував увагу на планах Міндовкілля у кліматичній політиці:

затвердити Другий національно визначений внесок;

презентувати його міжнародній спільноті і представникам міжнародних фінансових організацій;

затвердити стратегію з екобезпеки та адаптації до зміни клімату;

взяти участь у Конференції з питань змін клімату #COP 26.

У листопаді цього року Великобританія спільно з Італією прийматиме #СОР26. Ця конференція стане важливою нагодою для країн світу спільно взяти на себе амбітні зобов'язання, необхідні для порятунку нашої планети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ